Финландската компания  Awain представи лимитирана серия от ключове за суперколи

...
Финландската компания  Awain представи лимитирана серия от ключове за суперколи
Коментари Харесай

Така изглежда автомобилен ключ за 500 000 евро

Финландската компания  Awain показа лимитирана серия от ключове за суперколи със скъпоценни камъни. Всяка численост де прави на ръка благодарение на часовникари и инженери, като най-скъпият ключ коства 500 000 евро - повече от Lamborghini Aventador SVJ Roadster.

Основателят и началник на Awain - Ялмари Матила е някогашен авто публицист. Той в никакъв случай не е харесвал общоприетите ключове, които му изглеждали грозно на фона на изящните коли. Той е потърсил помощта на дизайнера Леви Маркули и на часовникаря Йоаким Джокел, които са се присъединили в плана.

 Awain

За изработката на ключовете Awain се употребяват скъпоценни камъни, особено дърво, натурална и скъпа кожа и скъпи метали. Процесът на направа - от началото на дизайна до финала е до 300 часа, като всички интервенции се вършат на ръка.

 Awain

Базовият модел Quantum е декориран с 354 брилянта с общо тегло 3,45 карата (0,69 грама), а междинният е Serenity - с 1250 камъка (4 грама). Цената им е надлежно 49 000 и 89 000 евро.

 Awain

Най-скъпият вид се споделя Phantom и коства 500 000 евро. Той е декориран със скъпоценни камъни с общо тегло 34,5 карата (7,1 грама). Неговият корпус, както и този на останалите ключове тежи 175 грама, като са направени от 18- или 24-каратово злато.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР